Kom godt i gang med at fodre din hest

Har du lige fået din helt egen hest? Så går du sikkert meget op i, at den skal fodres korrekt, så den har det så godt som muligt. Det er en rigtig god idé, at du søger viden på dette område, da foderet har en afgørende betydning for din hest. Her kan du finde flere gode råd til, hvordan du kommer godt i gang med at fodre din hest. Det kan eksempelvis være med Mash hestefoder eller en anden type hestefoder.

Tips til fodring af en hest

Der findes mange gode råd i forhold til, hvordan du skal fodre en hest. Det er naturligvis en fordel for alle hesteejere at kende til disse. En af de mest basale råd er, at du skal huske på, at alle heste er forskellige. Der er derfor ikke et enkelt gyldent råd, som passer til enhver hest. Du skal altid huske at have både hestens størrelse, samt hvor aktiv den er i løbet af en dag in mente, når du fodrer hesten. 

Balancen mellem græs og hø

Du kan finde ud af, hvor meget hø din hest har brug for ved at kigge på folden, som den går på til hverdag. Er der en del tykt og frodigt græs, har hesten ikke behov for hø. Er der derimod sparsomt med græs, bør du supplere med hø. 

Den optimale mængde af korn

Det er altid bedre at give en hest for lidt korn i stedet for at give den for meget korn. Du bør starte med at give den en lille mængde korn. Derefter kan du løbende justere, hvor stor en mængde der er den mest optimale for hesten.