Er din hest sund og rask?

Hvis der er noget, der kan få tårekanalerne til at vise, at de stadig er funktionsdygtige, er det vanrøgtede dyr. I nogle tilfælde kan det skyldes at ejeren har mistet interessen, i andre handler det ganske enkelt om manglende viden om korrekt fodring.

 Derfor er det også enormt vigtigt at holde et skarpt øje med deres helbred, så vi ikke utilsigtet kommer til at behandle dem dårligt. Heste er især et dyr man skal holde øje med. De skal, ud over at have et godt hesteliv, også performe hårdt og bære menneskekroppe på ryggen. Der er en omfattende rutine forbundet med at tjekke hestens helbred, men det er nødvendigt for at være en ansvarlig hesteejer. Her skal man både sørge for, at deres hove er velplejede, pelsen er striglet og holdt ren, og tænderne skal også have jævnlige eftersyn. 

 Mange heste er desværre også for tynde eller for tykke. Er det også tilfældet for dine heste, bør du alliere dig med en dyrlæge, der kan lægge en ordentlig foderplan. Græs og hø er nemlig langt fra næringsrig nok til hestens ve og vel. Det er vigtigt at købe det rigtige hestefoder, der kan holde hesten sund og rask gennem mange år. Man skal ikke være ked af det, hvis man ikke ved, hvad der ligger bag ’ordentlig mad’. Hestefoder er nemlig en verden for sig. Men man kan altid finde eksperter på området, der kan åbne den verden og rådgive dig gode råd.